הידעתם?
קיימים שני סוגי כוסמת. כוסמת קלויה או כמו שסבתא שלי היתה קוראת לה " שוורצה כאשה" ויש לה את הריח הייחודי שלה שלא כולם אוהבים. חוץ מזה יש כוסמת ירוקה (לא קלויה), שאין לה את הריח והיא דומה במרקם שלה לפתיתים.
תבשילי כוסמת ירוקה או שחורה הם מעולים. אני מגוונת וממציאה כל הזמן. את הכוסמת הירוקה אני מבשלת כמו פסטה ומסננת ואז אוהבת להוסיף בצל מטוגן, קוביות זוקיני, תרד, ומה שיש בבית ואת השחורה אני אוהבת עם קוביות בטטה אבל פה דווקא בחרתי להכיר לכם את המתכון המנצח של קרפ כוסמת שיכול להיות תחליף מצוין לפריכיות הכוסמת בהתאם לכללי התוכנית.
השרו כוסמת ירוקה (לאחר שטיפה) במים למשך כשעתיים/שלוש.
העבירו לבלנדר את הכוסמת עם מי ההשריה שבינתיים הפכו ורודים.
הוסיפו מלח ושמן זית. טחנו לבלילה (אם יש צורך הוסיפו מים)
חממו מחבת טפלון והניחו בעזרת מצקת במחבת. דאגו לפזר על כל המחבת. לאחר שמתייבש ומתקשה. הפכו לצד השני והוציאו. (אין צורך לשמן. דאגו שהמחבת תהיה חמה מאוד)
את הקרפים שמרו במקרר ליומיים שלושה – לפני אכילתם יש לחמם במיקרו.
ומה שמים בפנים?
האופציה המועדפת עלינו בבית היא למרוח מעט לאבנה עיזים 5% שומן, קצת חריף, טחינה גולמית, עלי רוקט ופרוסות חציל אפויות בתנור עם מעט שמן זית. לאחר מריחה מקפלים פעמים למשולש.
כששמים לאבנה זה ערבוב של פחמימות וחלבונים אפשרי בהתאם לכללי התוכנית ותחליף לפריכיות כוסמת. שימו לב לא לאכול עם חלבון כמו ביצים/עוף/בשר.