שעועית מש

שעועית מש

שעועית מש היא קטניה חביבה שמתאימה לסלטים קרים למרקים ולתבשילים.

בדומה לרוב הקטניות היא עשירה בחלבון, סיבים, ויטמינים מקבוצת B , ברזל ומינרלים אחרים.

בבישול מש אפשר להיות ספונטניים ואין צורך להשרות אותה ללילה לפני הבישול. היא גם קלה להנבטה בבית. זה קל, טעים ותמיד מצליח.

 

תבשיל מש תרד ועגבניות שרי חמצמץ

המצרכים

  • 1 כוס שעועית מש
  • בצל קצוץ ורצועות
  • 3 כוסות תרד קצוץ
  • עגבניות שרי
  • מיץ מלימון אחד
  • טחינה גולמית מסומסום מלא
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל
  • רגש ואהבה

אופן ההכנה

מלאו סיר במים קרים ובשלו בו את המש עם כף מלח הימלאיה עד לרתיחה, הנמיכו את האש. בשלו עד שמתרככות אך לא יותר מדי

סננו, והניחו בצד.

במחבת נפרד טגנו על שמן זית כל פעם בנפרד: בצל, עגבניות שרי חצויות לשניים, תרד קצוץ.

ערבבו את כל המרכיבים והוסיפו מיץ לימון ושום. תבלו במלח ופלפל עפ"י הטעם.

ההגשה:

הגישו חם וקשטו בטחינה גולמית מעל.

שאלתם אין מנביטים מש?

המצרכים

  • שקית שעועית מש

אופן ההכנה

השרו את המש בקערה עם מים וכסו אותן במגבת.

אחרי 8-12 שעות העבירו אותן למסננת ושטפו היטב.

הניחו את המסננת בתוך קערה כסו במגבת והכניסו למקרר.

מדי כמה שעות שטפו את השעועית והחזירו למקרר. תהליך הנביטה במקרר איטי יותר אך מאפשר תדירות שטיפה נמוכה יותר.

במידה והכמות גדולה ניתן לחלק את השעועית המונבטת למנות ולהקפיא.

את נבטוטי המש אפשר להוסיף לכל סלט או לתבשילים.

אני מזמינה גם אותך לצאת איתי לתהליך מעצים שיעזור לך להגשים את המטרה של ירידה במשקל ואימוץ אורח חיים בריא, לתמיד!

השאירו פרטים ואני אחזור אליכם במהרה

  • 054-7481633
  • respect.ymb@gmail.com